The importance of starting hydrated

Het belang van gehydrateerd beginnen

Blog-Post-Het belang-van-gehydrateerd blijven-door-Guy-Stapleford

Het is zo gemakkelijk om simpelweg aan de dag van uw evenement te denken en u erop te concentreren om het die dag goed te doen. Uw prestaties worden echter absoluut beïnvloed door hoe goed u gehydrateerd bent voordat u aan uw sessie begint of aan de startlijn van een evenement staat.

Waarom? Nou, omdat als je eenmaal begonnen bent, je gaat vechten om alle zouten en elektrolyten te vervangen, dus het is het beste om je lichaam een ​​goede voorsprong te geven. In deze blog deel ik wat ik heb geleerd over gehydrateerd beginnen en hoe ik dat in de praktijk heb gebracht.

Blog 1 van 3 in een #ThirstyThursday-serie van #TeamKMC en ultrawielrenner Guy Stapleford.

Voorladen 

Als ik een lange, intensieve trainingssessie of een race heb, laad ik mijn systeem de avond ervoor vooraf. Pre-loaden is in feite het drinken van elektrolyten vóór uw sessie om uw hydratatiestatus te optimaliseren. Het heeft wel wat zin: als je goed gehydrateerd bent, betekent dit dat je lichaam tijdens je sessie een grotere hoeveelheid vocht heeft om uit te putten dan wanneer je uitdroogt. Niet alleen dat, er zijn ook nog andere voordelen, zoals het bevorderen van acute vochtretentie, het verbeteren van de prestaties en het maximaliseren van uw bloedvolume, wat over het algemeen uw cardiovasculaire systeem ten goede komt en uw vermogen om de door uw spieren gegenereerde warmte af te voeren.

Toen ik in 2020 aan de Sufferfest Knighthood en vRAW deelnam, begon ik echt veel meer aan hydratatie te denken, vooral omdat ik wist dat deze twee indooruitdagingen – respectievelijk 10 uur achter elkaar trainen en 950 mijl zo snel mogelijk, betekenden dat ik het zullen zweetemmers worden. Ik heb veel gelezen en daarnaast de ‘Science of Endurance Hydration’ afgerond, een cursus van de TrainingPeaks University. Het is de investering zeker waard, omdat het een groot deel van de wetenschap bestrijkt en dat veel beter vertaalt dan ik hier kan.

Het wetenschapsachtige

Dus nadat ik was afgestudeerd aan de zweetuniversiteit, begon ik met het creëren van mijn hydratatiestrategie, waarvan de eerste stap is berekenen hoeveel ik zweet en dus hoeveel elektrolyten ik moet opnemen, aangezien ik een zware / zoute trui ben!

Gewoon meer water drinken vóór een evenement of training is niet de oplossing. Het is niet alleen hoeveel water je drinkt, maar ook hoeveel natrium je daarbij binnenkrijgt, dat is belangrijk. Het is deze elektrolyt die een sleutelrol speelt bij het vasthouden van vocht in het lichaam en in het bijzonder in de bloedbaan.

Als u vooraf te veel gewoon water drinkt, betekent dit dat u uiteindelijk de natriumspiegels van uw lichaam kunt verdunnen en het risico loopt hyponatriëmie te krijgen tijdens lange en meerdaagse races. Uiteraard is dit ernstig en het ergste geval, maar door gehydrateerd te blijven, vermindert u de vermoeidheid, blijft u gefocust en verkleint u de kans op ziekte of maag-darmproblemen.

Elektrolyttabletten en -drankjes mogen niet worden aangezien voor brandstof, aangezien de meeste nauwelijks calorieën of koolhydraten bevatten. Het belangrijkste doel ervan is simpelweg om uw hydratatie te bevorderen, de zouten te vervangen die verloren zijn gegaan door het zweten en om het lichaam te helpen vloeistoffen beter in onze systemen op te nemen dan alleen water.

Het is de moeite waard om te experimenteren om erachter te komen wat voor jou werkt, maar een goede vuistregel is dat 1500 mg natrium per liter water een goede oplossing is. Ik streef ernaar om de avond vóór mijn trainingen of evenementen met hoge intensiteit 1.500 mg in 500 ml water te drinken en dan ongeveer 90 minuten voor de start hetzelfde te drinken. Dit geeft mijn lichaam de tijd om te absorberen wat het nodig heeft en zenuwachtig uit te plassen de rest voordat ik ga.

3 Afhaaltips

  • Drink de avond ervoor 500 ml water met tussen de 750 mg en 1.500 mg natrium.
  • Drink de volgende ochtend, 90 minuten voordat u begint, dezelfde hoeveelheid water en natrium als de avond ervoor.
  • Probeer deze fles ongeveer 45 minuten vóór de race leeg te drinken, zodat je de tijd hebt om overtollig vocht dat je lichaam niet heeft opgenomen, kwijt te raken.

Terug naar blog