The 214 Peak Wainwright Record Attempt , & How to Fuel it - James Gibson

De 214 Peak Wainwright-recordpoging en hoe u deze kunt voeden - James Gibson

Blog-Post-The-214-Peak-Wainwright-World-Record_800px

Op vrijdag 1 april 2022 om 9.00 uur vertrok James Gibson (30) uit Rydal, Cumbria, vanuit Moot Hall in Keswick in zijn poging om het "Summer" Wainwright Record met 214 pieken te verbreken.

Ja, dat zijn ze allemaal. Hoe lang is de 214-Peak Wainwright-route? Het is 325 mijl, 214 verschillende pieken en 36.000 meter hoogteverschil (4x de hoogte van de Everest)....

en voor James - met de extra complicatie van niet zo zomers weer en sneeuw in april.

Het huidige record staat op naam van de ongelooflijke Sabrina Verjee, van 5 dagen, 23 uur en 49 minuten.

Juni 2021

James wist in december 2021 een nieuw Winter Wainwright-record te vestigen, in een tijd van 8 dagen, 6 uur en 44 minuten. Slechts enkele maanden na het succesvol voltooien van de Winterronde zei James het volgende:

"..er werd een zaadje in mijn hoofd geplant. Toen ik herstelde van dat epos, merkte ik dat ik fitter was dan ooit en dat ik een kans kreeg voordat mijn werkseizoen echt zou beginnen. Sommige van mijn keren op de benen in december waren ook een bewijs van hoe goed ik bewoog, en dus wist ik dat ik met wat extra training het potentieel zou hebben om een ​​tijd neer te zetten die vergelijkbaar is met die van de snelste pogingen tot nu toe. Er is maar één manier om daar achter te komen.'

We zijn er trots op dat we de officiële Nutrition Support van James zijn en we volgen hem bij elke stap. Jij ook via de live trackinglink hieronder.


De zomer Wainwright Roundup

214 Wainwrights, 318 mijl en 36.000 hoogtemeters (4x Everest) - Twee keer!

James werd onderworpen aan absoluut meedogenloze omstandigheden op de hooglanden van het Lake District, met windsnelheden tot 100 km per uur, sneeuw en regen. Tot zover een "zomer" ronde... Ondanks dit bleef James vastberaden en vocht zich door. 

De enige mens worden die ooit een Wainwright-ronde heeft voltooid in twee seizoenen: winter 2021 en lente 2022, met een tussenpoos van slechts vier maanden. James eindigde zijn ronde in de op één na snelste geregistreerde tijd en als snelste mannelijke atleet.

James reflecteert op zijn poging:

"Mijn belangrijkste doel voor de hele poging was altijd om mijn best te doen, met de hoopvolle bedoeling het record te behalen.

"Wat ik deze keer moeilijker vond dan in de winter, was de stress van het voortdurend bewegen met beperkte rust. In wezen heb ik heel weinig tijd om uit te rusten van het ene been op het andere, en dan meteen weer de deur uit te gaan na minimaal slaap te hebben gehad - die ik de vorige keer had, maar deze keer was het van het volgende niveau. De afgelopen drie dagen waren dan ook behoorlijk wreed om eerlijk te zijn. Nat en winderig, soms windsnelheden van 100 km/u. Dat maakte het heel moeilijk om te gaan. Dat maakte het waarschijnlijk op zijn beurt vertraagde mij ook.

"We waren gisteravond op de top van Grisedale Pike, waarschijnlijk in de piek van de wind, we bereikten de top en we kropen letterlijk op onze knieën om wat lager te komen. Het was behoorlijk vol.

“Ik heb alles gegeven, en dat is wat ik ging doen, en daar ben ik blij mee. En om met de tweede snelste tijd weg te komen, ben ik heel blij, vooral in deze omstandigheden. Het was behoorlijk bruut, behoorlijk ruig. , vooral de laatste 24 uur."


Onze mening...

De Strava-kaart plaatst de zaken echt in perspectief.

Ons huis, The Lake District, biedt een van de meest uitdagende terreinen die er zijn. De perfecte speeltuin voor felle hardlopers (ook wel bekend als trailrunning/ultras/skyline) en voor KMC-ambassadeurs zoals James Gibson om hun naam in de geschiedenis te etsen naast andere legendes als Sabrina Verjee en Joss Naylor.

De Wainwright Round, de 214 piek, 318 mijl en 36.000 hoogtemeters (4x Everest), is misschien wel de meest uitdagende van allemaal.

We hebben ontzag James, gefeliciteerd.

Dit is waar het bij KMC om draait: jezelf uitdagen om over je grenzen heen te gaan en je eigen ‘Everest’ te veroveren.


Hoe en wanneer heb je Wainwright van brandstof voorzien?

We spraken met James niet lang na het voltooien van zijn ronde (waarbij hij zijn broodnodige rust verstoorde) om erachter te komen hoe en wanneer hij deze waanzinnige uitdaging aanwakkerde...

"Ik gebruik de producten van KMC al een tijdje. Ruim 3 jaar geleden gebruikte ik de KMC ISO-MIX als onze primaire bron van elektrolyten op de Cape Wrath Trail. Het heeft een lekkere verfrissende smaak, ik vind dat veel van de andere producten op de markt te zoet of koolzuurhoudend zijn of geen mierenkoolhydraten bevatten. Het werkte prima, ik had geen krampen en voelde me de hele tijd sterk, dus het was een no-brainer."

De producten waarvoor ik in mijn Kitbag had elk been van de uitdaging waren:

3x 500 ml zachte kolven - Eén gevuld met KMC ISO MIX , één met sap en de andere met alleen likeur - Op de grotere poten heb ik er twee toegevoegd ISO-MIX dient voor mijn fles voor wat extra cabine en elektrolyten. (37 g koolhydraten, 4 essentiële elektrolyten)

1x 200 ml KMC PRO MIX Recovery Mi x - Tussen elke etappe zorgde ik ervoor dat ik ten minste één portie, 21 g Whey Protein, bij mijn maaltijden nam om mijn herstelproces te ondersteunen, klaar voor de volgende etappe. (21 g eiwit, 13,3 g koolhydraten)

2x Hervulbare energiegelflessen van 150 ml - Meestal gevuld met  Frambozengel (mijn persoonlijke favoriet). Ik heb mijn gemengd Energiegel consumptie met het eten van vast, volwaardig voedsel. (54 g koolhydraten/kolf, 108 g koolhydraten in totaal, 4 essentiële elektrolyten en 4 B-vitamines)

2 x Natuurlijke superfoodrepen - die ik vermengde met de consumptie van andere voeding als bron van energie, vezels en eiwitten. (40 g koolhydraten, 6 g eiwitten, 4 g vezels)

Als laatste heb ik ook de KMC-repen van witte chocolade het is meer een traktatie, ze smaken gewoon heerlijk..."


James' profiel:

Terug naar blog