"How setting goals helps motivate me" - Michael Parkin, Team KMC - Kendal Mint Co®

"Hoe het stellen van doelen mij helpt motiveren" - Michael Parkin, Team KMC

Michale parkin-team kmc

Als je erover nadenkt om jezelf doelen te stellen, is het belangrijk om jezelf de vraag te stellen: hoe en waarom? Daarom dachten we dat het interessant zou zijn om wat inzicht te krijgen van Team KMC-lid Michael Parkin. Hier is zijn advies.

Nog even over Michaël...

Hallo, ik ben Michaël. Ik ben een hardloper, gunstig gelegen in Penrith, net buiten het Lake District. 2019 was voor mij een geweldig hardloopjaar, ik heb aan een aantal fantastische races en teamevenementen deelgenomen. Het meest opvallende was dat ik deelnam aan de Eden Runners Billy Bland Challenge, waarin we een derde tijd behaalden. Op persoonlijk vlak liep ik op de Great North Run in Newcastle, waar ik mikte op minder dan 80 minuten. Omdat ik niet specifiek getraind had voor wegracen, was ik sceptisch over het behalen van deze tijd, maar ik verraste mezelf en finishte in 1:17:29. Tegen het einde van 2019 heb ik last gehad van blessures en problemen die zich hebben voortgezet in 2020, maar hopelijk kan ik met wat doorzettingsvermogen en crosstraining een goede conditie behouden voor nieuwe uitdagingen in 2020.

 

Waarom stel jij je doelen?

Als het een nieuw jaar is, is het gemakkelijk om na te denken over nieuwe doelen en hoe je deze gaat bereiken, maar voor mij denk ik voortdurend aan nieuwe doelen.

Mijn racekalender is aan het einde van een jaar altijd aanzienlijk voller dan in januari. Het is een beetje de reden dat ik train, trainen zonder doel wordt een beetje een hele klus, maar als het doel is dat ik kan racen wanneer ik maar wil, dan wordt het een stuk draaglijker als je halverwege je heuvelherhalingssessie bent!

Hoe blijf je gemotiveerd?

Als het om motivatie gaat, is dit iets waar ik vaak mee worstel. Het is echter belangrijk om een ​​tijdstip op de dag te vinden waarop u het leuk vindt om te trainen en dit kunt inpassen. Onhandig voor iedereen om me heen, train ik rond zes uur als mijn familie of vrienden willen eten. Het is wanneer ik me het meest alert voel en de best mogelijke sessie heb. Als ik me hier routinematig aan houd, blijft mijn motivatie hoog. Ik hou niet van trainen in de ochtend, dus ik doe het niet. Als ik het zou forceren, zou mijn training onder de maat zijn en zou dit mijn motivatie aantasten.

Verbeteringen zien is absoluut de beste vorm van motivatie. De beste manier om dit te doen is door regelmatig races te doen of zelfs in het park te rennen. Het breken van een PB over welke afstand dan ook is geweldig voor de persoonlijke motivatie en je vergeet al snel hoeveel pijn je benen doen. Ik ga graag terug naar de races die ik eerder heb gereden, vooral de valraces. Ik heb vorig jaar natuurlijk veel PB's gebroken en het was de perfecte manier om te meten hoe ver ik was gekomen in de twaalf maanden voorafgaand aan dat evenement. Ook doe ik ieder jaar rond september een halve marathon, voor mij is dit de ultieme test om te zien hoe ver ik al ben gekomen. Ik heb vorig jaar vier minuten van mijn PB van 2018 afgehaald en dat voelde geweldig, dus het is zeker iets waar ik me in 2020 op zal concentreren om te proberen dat te verslaan.

Terug naar blog

"Hoe het stellen van doelen mij helpt motiveren" - Michael Parkin, Team KMC

FAQ's