Team KMC Wilf Goodfellow takes the UK Everesting Record

Team KMC Wilf Goodfellow pakt het Britse Everesting Record

IMG_0649_sw

Vorige week zag Team KMC Ben, ook bekend als Wilf Goodfellow, de Everest-uitdaging volledig en volkomen aangaan. Hoor hieronder meer van Wilf...

Als duursporter, met een klimmers postuur, staat een Everesting op de fiets al een paar jaar op mijn bucketlist. Maar in een normaal seizoen, met racen als hoogtepunt, is het bijna onmogelijk om een ​​plekje op de kalender te vinden voor zo'n enorme onderneming. Alleen is dit geen normaal seizoen. Het gebrek aan racen maakt dit de perfecte tijd voor een dergelijke uitdaging.

Ik zou graag willen zeggen dat ik georganiseerd was en een dag had vastgesteld met maanden om me voor te bereiden. Maar dat zou een leugen zijn. Een week geleden heb ik een klim uitgekozen en Ryan mijn coach geïnformeerd.

De gekozen klim was Gummer's How, ook wel bekend als Fell Foot Brow. 1,5 km relatief rechte weg, met een gemiddeld stijgingspercentage van 11%. Ondanks dit hoge gemiddelde stijgingspercentage zouden er nog steeds 55 beklimmingen en 160 km rijden nodig zijn om de equivalente hoogte van 8848 meter van de MT Everest te bereiken.

De dag ervoor heb ik nog een laatste keer mijn fiets gecontroleerd en de berg voeding geladen die nodig is voor zo'n evenement.

Op naar de grote dag ontbijt, koffie en de deur uit. Om 04.45 uur zit ik op de fiets en ga ik de eerste afdaling naar de start in. Hij is snel en haalt op sommige plaatsen 80 km/u. Gelukkig ben ik uitgerust met de beste in Groot-Brittannië gemaakte remblokken van Fibrax. Ik zou graag zeggen dat de eerste helft voorbij vloog, maar dat is niet waar. Hoewel de intensiteit nog niet helemaal op gang is gekomen, is 5 uur fietsen, waarvan het grootste deel klimmen, nooit gemakkelijk. Het was in deze fase dat ik overging van voornamelijk vast voedsel naar gels en energieproducten geleverd door Kendal Mint Co. Deze zouden de extra kick geven die nodig was toen de inspanning begon te bijten. En bijten deed het!

Bekijk hier mijn video...

 

De RPE nam toe naarmate het watt iets afnam. Ondanks enkele moeilijke momenten kon ik de herhalingen blijven afvinken terwijl ik mentale mijlpalen noteerde... het hoogste punt van Europa ✅, Base Camp ✅, 33 voltooid (60%) ✅, 44 voltooid (80%)✅, 10 overgebleven✅ ..... 5,4,3,2,1. Ondanks mijn enorme vermoeidheid kon ik de laatste herhaling loslaten om mijn snelste beklimming van de dag te bereiken. Terwijl mijn familie mij aanmoedigt, beklim ik voor de laatste keer de top, met mijn hand omhoog stomp ik trots in de lucht. Wat een dag!!! 9 uur en 47 minuten van start tot finish.

Deel 2..

Het voltooien van deze uitdaging was het enige waar ik aan dacht. Ik wist eerlijk gezegd niet zeker of dit mogelijk zou zijn op zo'n zware klim. Pas nadat mijn tijd officieel werd gepubliceerd in de Everesting Hall of Fame, werd het duidelijk dat ik een nieuw UK Everesting-record had gevestigd.

Alleen al de voltooiing was een enorme prestatie. Maar dit is op een ander niveau.

Laatste statistieken:

Herhalingen: 55
Afstand: 159 km
Hoogte: 8850m
Beweegtijd: 9 uur en 26 minuten
Verstreken tijd: 9 uur en 47 minuten
Klimtijd: 7 uur en 49 minuten (82%)
Genormaliseerd vermogen: 246 W
Verbrande calorieën: 7300 kcal

Strava-link: https://www.strava.com/activities/3520033186

Eregalerij: https://everesting.cc/hall-of-fame/#/hill/3520033186

Everesting Calculator-gegevens: https://bit.ly/36URri3

Speciale dank aan:

De familie en de honden voor het aanmoedigen van mij.

Michael Bellamy rijdt met mij mee tijdens verschillende herhalingen

Ryan Morley voor het coachen van mij de afgelopen twee jaar

Fibrax voor ondersteuning met componenten.

Kendal Mint Co voor het leveren van de voedingsproducten.

Terug naar blog

Team KMC Wilf Goodfellow pakt het Britse Everesting Record

FAQ's