My Journey - Richard Anderson, Team KMC

Mijn reis - Richard Anderson, Team KMC

richard_team_kmc_running_gcr

Dag Allemaal! Mijn naam is Richard Anderson. Ik ben een 29-jarige triatleet, gevestigd in Carlisle, Cumbria. Ik heb de Kendal Mint Co-reeks de afgelopen maanden gebruikt en zal deze gebruiken om mijn training en racen in 2020 te voeden. Ik ga een blog bijhouden, voornamelijk over mijn benadering van voeding tijdens training en racen. Hier is mijn eerste blog die de toon zet, waarin wordt uitgelegd hoe ik KMC heb gevonden en hoe ik het tijdens mijn eerste race heb gedaan met behulp van de producten. Ik hoop dat je ervan geniet!

Fotocredit: Stephen Wilson - Fotografie van een groot dagje uit https://www.granddayoutphotography.co.uk/

Ik race nu al iets meer dan 10 jaar competitief in triatlon, hardlopen, fietsen en zwemmen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat 2019 een jaar als geen ander is geweest. Ik begon het jaar 'met pensioen', er waren geen races ingeschreven, geen trainingsplan, ongeveer 5 kg overgewicht en ik deed gewoon een beetje hardlopen en fietsen 'voor de crack'. Toen de zomer aanbrak, deed ik mee aan een paar valraces en de Scafell Pike Trail Marathon. De herfstraces verliepen beter dan verwacht, maar helaas deed de Scafell Marathon dat niet... Ik leidde de eerste 10 mijl en werd 4e na ongeveer 27 kilometer struikelde ik, sloeg mijn hoofd open en verloor een voortand. Ik werd door Keswick Mountain Rescue van de berg gebracht en naar de spoedeisende hulp voor 4 hechtingen in mijn hoofd.

In dit stadium zou het logisch zijn geweest om weer met pensioen te gaan. Ik deed het tegenovergestelde! Ik pakte de telefoon van mijn coach Paul Savage en begon mijn triatloncomeback te plannen. Half juli ben ik weer goed gaan trainen. Ik was mijlenver verwijderd van het niveau dat ik in het verleden had bereikt, maar ik bleef gewoon knokken en trainde hard.

In september begon ik me een beetje fitter te voelen. Ik deed niet echt snelheidswerk, maar de sensaties waren goed en het voelde als het juiste moment om een ​​race te doen, de Carlisle Halve Marathon. Ik had geen idee waar mijn conditie was, dus besloot ik dat het geen zin had een horloge te dragen of me aan een tempo of hartslag te houden. Ik rende gewoon op gevoel en het werkte ongelooflijk goed…Ik won in een tijd van 1 uur en 12 minuten. Het was duidelijk dat dit een enorme boost voor mijn zelfvertrouwen gaf en plotseling werd mijn motivatie, ambitie en liefde voor racen hersteld.

Nadat ik de Carlisle Half had gewonnen, dacht ik dat het cool zou zijn om te proberen 'de dubbel' te doen. Dus begon ik te trainen voor de Great Cumbrian Run, de andere halve marathon in de herfst in Carlisle. Mijn training was onconventioneel, veel lange runs op de heuvels, lange fietstochten en mijn enige echte snelheidswerk was in het zwembad. Toen ik naar de Cumbrian Run keek, werd ik me ervan bewust dat deze een interessante nieuwe titelsponsor had, 'Kendal Mint Co'. Handig voor mij was dat mijn zwemtrainingspartner en goede vriend Myles Little de directeur van dit nieuwe, opkomende bedrijf in Cumbria, Jack Barker, kende. Myles stelde ons voor en we ontmoetten elkaar de maandag vóór de Cumbrian Run. Vanaf het begin hield ik van wat ik zag en hoorde. Een iconisch Cumbriaans product, gemoderniseerd en verfijnd om een ​​volledig assortiment sportvoedingsproducten te bieden. Jack vroeg of ik mee wilde doen voor 'Team KMC' tijdens de Cumbrian Run en ik greep die kans met beide handen aan.

 Richard Anderson wint gc 2019
KMC PRO MIX - Heerlijke eiwitherstelmix met chocolademunt

Toen ik de raceweek inging, voelde ik me geweldig en mijn vaste runs waren sneller dan ooit. Ik kreeg dinsdag een zware verkoudheid en keelpijn en trainde niet echt in de aanloop naar de race, maar op de racedag begon de kou te verschuiven en stond ik met frisse benen aan de start.

Voor elke race van meer dan een uur is voeding vóór de race van cruciaal belang. Drie uur voor de race stond ik vroeg op om mijn gebruikelijke ontbijt te nuttigen. Dit is heel eenvoudig en bestaat uit 2 koffiesoorten, fruit en natuurlijke yoghurt, gevolgd door toast en honing. In de 90 minuten voor de race dronk ik een 500 ml fles van KMC's isotone hydratatie- en energiedrank en 30 minuten voor de race had ik een Energiegel chocolademunt .

De duidelijke favoriet vóór de race was Marc Brown, drievoudig winnaar en 65 minuten durende halve marathonman. Mijn PB was 7 minuten langzamer dan die van Marc en ik had al ongeveer 5 jaar geen gestructureerd hardloopsnelheidswerk gedaan. Wat heb ik gedaan? Ik heb hem natuurlijk meegenomen! Bij het verlaten van Carlisle sloegen Marc en ik een groot gat met de rest van het veld. Ik verhoogde het tempo door Botchergate en London Road op, waarbij ik in ongeveer 16 minuten 5 kilometer aflegde. Daarna betaalde ik een beetje voor het vroege tempo en Marc begon weg te rijden. Maar ik hield stand en hield vol, uiteindelijk kwam ik binnen 1 uur, 10 minuten en 5 seconden thuis, op de tweede plaats iets meer dan 2 minuten achter Marc. Dit was een enorm PB en een prestatie waar ik enorm trots op ben.

Na de race genoot ik van een fles van 500 ml KMC pro mix chocolademunt eiwitherstel en daarna een welverdiende pint. Het was geweldig om in mijn KMC-tenue op het podium te staan ​​en door Jack mijn trofee voor de tweede plaats te ontvangen! Het begin van wat naar ik hoop een lange en succesvolle samenwerking zal zijn!

Dat is het voor nu! In mijn volgende blog zal ik het hebben over mijn wintertraining en hoe deze wordt gevoed door de KMC sportvoedingsassortiment .

Terug naar blog