Fuelling British Duathlon Success - with Ben Goodfellow

Het Britse duatlonsucces vergroten - met Ben Goodfellow

Blog-Post-Brandstof-Britse-Duathlon-Kampioenschap-Gouden-Medailles

Dit weekend zag een lid van Team KMC, Ben Goodfellow, deelnemen aan een van hun eerste grote evenementen van het seizoen, de Britse duatlonkampioenschappen.

In een ongelooflijk competitief veld was het van begin tot eind een zware strijd in een meedogenloos tempo. Ben eindigde zijn eerste run op de 4e plaats, maar tegen de tijd dat hij op de fiets stapte, trok hij zich snel terug naar de 1e plaats.

Ben kon de eindzege niet helemaal afhouden en eindigde als tweede. Wel pakte hij goud in de leeftijdscategorie 25-29 jaar - Hartelijk gefeliciteerd Ben!

Een ongelooflijk sterke start van het seizoen, volgend op een nieuwe 1e plaats tijdens de 2up Duathlon afgelopen weekend. Ben is zeker iemand om naar te kijken en wordt gevoed door Kendal Mint Co.

Wat was jouw tankstrategie, Ben?

Het ‘Between-the-hand’ drinksysteem

“Ik heb het simpel gehouden. Voorafgaand aan de race dronk ik ervan KMC ISO-MIX in een drankje om gehydrateerd te blijven en mijn koolhydraten aan te vullen van ongeveer 1-2 uur ervoor.

Ongeveer 30 minuten voordat ik begon, nam ik een Cafeïnegel+ om mijn energievoorraad aan te vullen, om mijn uithoudingsvermogen te verbeteren en voor een extra kick later in de race.

Tijdens mijn eerste run was 8,6 km snel voorbij, het was erg zwaar, dus ik had uiteindelijk geen tijd om te tanken.

Bij het stappen op de fiets was het belangrijk om vroeg te beginnen met tanken om het energietekort na de 1e run te herstellen. Ik gebruik een 'tussen de hand'-hydratatiesysteem waarmee ik energie kan opnemen terwijl ik aerodynamisch blijf. Het is eigenlijk een kleine aerodynamische tank die net onder het stuur zit, precies waar mijn mond zich van nature in de aerodynamische positie bevindt. Ik mengde twee KMC Energy Gels in 0,5 liter water, dit maakte het heel gemakkelijk verteerbaar en het perfecte volume en koolhydraatgehalte voor een fietsinspanning van 1 uur.

In de tweede run was het slechts 4,3 kilometer recht omhoog om de tank leeg te maken."

en hoe zit het met je prestaties?

"Ik was blij dat ik mijn leeftijdsgroep van 25-29 jaar had gewonnen en ik heb onderweg ook een paar PB's neergezet. Ik was slechts één stap minder dan vorig jaar, maar ik presteerde zo'n betere prestatie: ik ging 4 minuten sneller in een tijd van 1 :34:25. Het voelde als een doorbraak van mijn kant. Kom maar op met meer racen!'

Team KMC Ben Goodfellow Gold British Duathlon 2022 fiets 1
Team KMC Ben Goodfellow Gold British Duathlon 2022 finishlijn
Team KMC Ben Goodfellow Gold British Duathlon 2022 fiets 2
Team KMC Ben Goodfellow Gold British Duathlon 2022 run 1
Terug naar blog

Het Britse duatlonsucces vergroten - met Ben Goodfellow

FAQ's