Fuelling an Ironman 70.3 World Champion - Kendal Mint Co®

Een Ironman 70.3-wereldkampioen van brandstof voorzien

Blog-Post-Van brandstof voorzien-een-Ironman-wereldkampioen-_20221110-164250_1

De 25-jarige Ben Goodfellow, beter bekend als "Wilf", pakt de titel van wereldkampioen in de leeftijdsgroep op de Ironman 70.3 in St George, Utah.

De lokale atleet Ben, geboren in Cumbria, maakt sinds het begin een groot deel uit van ons team. De afgelopen jaren is het steeds sterker geworden.

Allereerst willen wij u hartelijk feliciteren. Ben heeft onvermoeibaar gewerkt om dit te bereiken en we zijn er trots op dat we slechts een kleine rol in die reis mogen spelen als zijn brandstofkeuze.

We spraken Ben tijdens zijn drukke schema om de samenvatting van de race, de strategie en topkeuzes te bespreken. Lees hieronder meer.

"Ironman 70.3 M25-29 Wereldkampioen leeftijdsgroep - Wat een dag!

Na onlangs twee teleurstellende races waarin mijn conditie niet echt tot uiting kwam. Super blij, trots en opgelucht dat we een dag hebben afgesloten die het harde werk weerspiegelt dat erin is gestoken.
Heel erg bedankt voor iedereen die mij op weg heeft geholpen."

Het raceverslag

De zwem

"Ik begon met zwemmen met een achterstand en verlegde mijn focus al snel naar de fiets, waar ik wist dat ik meer terrein kon winnen."

De fiets

"Dat zou ik zeker zeggen #aeroisealles toegepast op mijn fietssplitsing.

Mijn kracht op de dag was eigenlijk een stuk lager in vergelijking met andere 70.3-races dit jaar.
Het kan komen door de hoogte boven zeeniveau (800 meter) of gewoon door reizen en stress. Het is heel moeilijk om het met zekerheid te zeggen.
Maar door te forceren om soepel, klein, aerodynamisch en efficiënt te zijn. Ik heb nog steeds een fietsetappe gereden om trots op te zijn en dat bracht me van de 47e naar de 4e plaats."

De loop

"Een halve marathon van 1:17:43 om de race af te sluiten en van de 3e naar de 1e te gaan.

Naast de fiets kreeg ik mijn eerste tijdcontrole van de race L oren Ward "3e plaats, 1:20 achter op 1"

Oké, goede positie, maar twee opties... Werk hard om het gat nu te dichten of ga settelen en hoop dat een gecontroleerde inspanning op de lange termijn vruchten zal afwerpen.

Voor één keer luisterde ik niet naar de chimpansee en koos ik de laatste. Binnen enkele minuten was ik gepasseerd toen ik naar de 4e plaats ging, maar ik hield me aan mijn plan en het loonde!

Tegen het einde van de eerste ronde van de tweede ronde kreeg ik het nieuws dat ik nu aan de leiding lag!


Benen en energietechnisch voelde ik me sterk tot het einde, maar in het laatste 1/4 had ik een gevecht met wat maagproblemen. Eerlijk gezegd beschouwde ik een pitstop als veilig, maar ik was zo blij dat ik dat niet deed. Uiteindelijk waren er maar 22s over Rémi Conte in 2e en 37s tot Matthew Marquardt op de 3e.

Wat een close finish was dat!"

“Na de afkeurende runs bij Ironman Wales (op zijn zachtst gezegd) en Outlaw X voelt het zeker geweldig om een ​​splitsing uit te brengen die meer een weerspiegeling was van het harde werk dat ik en Team NFT hebben geleverd. Leren van fouten uit het verleden & slim racen.

Was het perfect? Nee, door te veel koolhydraten of cafeïne werd mijn maag tegen het einde beet. Met zoveel elementen is de perfecte dag in triatlon zeker zeldzaam.

Nog steeds een geweldige dag, maar ik ben ervan overtuigd dat er nog meer komt!"

"De eerste plaats in de M25-29 AG op het WK 70.3 voelt nog steeds erg gek. 409 gekwalificeerde atleten en op die dag kwam ik als beste uit de bus. Gek!"

Tanken

In de ochtend : een mooie grote kom pap als ontbijt.

Zwemmen (1,2 mijl / 1,93 km) - Gel 10 minuten voor de start van het zwemmen.

Fiets (90,1 km) - 3x Fles van 500 ml op de fiets met elk 80 gram koolhydraten KMC ISO-MIX . A cafeïne gel tegen het einde van de rit.

Hardlopen (21,1 km) - Daarna 3 gels op de vlucht.

Voor een race van 4 uur was dit zeker aan de hoge kant, maar sinds de twee races die hieraan voorafgingen, leek het alsof ik geen energie meer had. Besloten om het risico te nemen. De maag was absoluut ongemakkelijk, maar voelde sterk aan tot aan de lijn.

Ben's topkeuzes

"Mijn top 4 producten zijn de PRO-MIX Herstelpoeder, Frambozen Energiegel , De Superfoodbar (Ik eet ze altijd als tussendoortje voordat ik ze nodig heb) en de Citrus cafeïne gel… "

Hoe voed je je training?

"Mijn meest gebruikte product is zonder twijfel de herstelmix van Chocolate Mint. Ik doe een lepel of twee in mijn pap, die ik na elke ochtendtraining eet, en dan weer halverwege de ochtend rond 10.30 uur.

Het grootste deel van mijn doordeweekse training duurt 90 minuten of minder, dus ik gebruik een groot deel van de natuurlijke glycogeenvoorraden van mijn lichaam uit maaltijden om sommige trainingen te voeden.

Tijdens de langere weekendactiviteiten, die zich richten op het racetempo, beoefen ik echt racevoeding, zoals gels En drankmixen . Ik streef naar 60-90 gram koolhydraten per uur. Dat komt dus neer op ongeveer 3 stuks (van ~30 gram) per uur.

Bijvoorbeeld 1 ISO-MIX en 2 Energiegels ."

Terug naar blog

Een Ironman 70.3-wereldkampioen van brandstof voorzien

FAQ's