Fuelling a Duathlon World Champion with Ben Goodfellow - Kendal Mint Co®

Een wereldkampioen duatlon van brandstof voorzien met Ben Goodfellow

Blog-Post-Bijtanken-een-Duathlon-Wereldkampioen
Ben Goodfellow, Team KMC-atleet, pakt de titel van wereldkampioen leeftijdsgroep slechts enkele weken na zijn Europese succes.

Allereerst willen wij u hartelijk feliciteren. Ben heeft onvermoeibaar gewerkt om dit te bereiken en we zijn er trots op dat we slechts een kleine rol spelen in die reis.

We spraken Ben tijdens zijn drukke schema om de samenvatting van de race, de strategie en topkeuzes te bespreken. Lees hieronder meer.

"Europese en wereldtitels voor leeftijdsgroepen met een maand ertussen, ik kan ze nu van de bucketlist afstrepen!

Ik begon met twee anderen te vechten in run 1, ik liet T1 aan de leiding en reed weg tot aan de lijn.

In de toekomst zou ik Elite Duathlon moeten racen. Dit zou moeten helpen mezelf tot het uiterste te drijven om nieuwe grenzen te bereiken.

Vervolgens is het terug naar triatlon met Ironman Staffordshire 70.3/Ironman UK en Ironman Wales."

Wat was jouw brandstofstrategie voor de Wereldkampioenschappen?

“Voor mijn brandstof verdeel ik de race in drie eenvoudige etappes:

Uitvoeren 1 - Ik was lasergefocust na 1 Caffeine Energy Gel 20 minuten vóór de race.

Fiets - Ik neem twee porties KMC ISO MIX in mijn drinksysteem tussen de handen en twee Energiegels

Uitvoeren 2 - Voor het laatste stuk neem ik één Energy Gel en wat water. "

Ben's raceverslag

Wereldkampioenen Duathlon Run 1

"4 ronden op een bochtig, golvend parcours met veel oneffen kasseien, rond het mooie Europese stadje Viborg. Kort voor de startlijn vormden ik en twee anderen een kleine groep die samenwerkte (we vochten voor elke bocht) tot in T1. Ik kwam binnen in een tijd van 31:33 om 10 km van dit zware parcours af te leggen. Het tempo was absoluut hoog. "

Wereldkampioenen duatlon op de fiets - "Ik had 60 km om een ​​gat te slaan en de voorsprong uit T1 uit te breiden.

Het wegdek in Denemarken was ongelooflijk glad, als het geen kasseien waren, maar om dat een heuvelachtige fiets te noemen was een beetje overdreven vergeleken met wat ik normaal rijd, ik zou zeggen hooguit een paar hobbels.

Op de dag stond de wind superhoog, waardoor het parcours op sommige plaatsen zwaarder aanvoelde dan het in werkelijkheid was. Met mijn Disc en 80 mm voorwiel reed ik op sommige punten letterlijk 30 graden ten opzichte van de weg, in de hoop op de weg te blijven. Erg blij dat het gesloten was voor verkeer, want de windstoten stuurden me alle kanten op.

Normaal gesproken zou ik zeggen dat fietsen mijn sterkste discipline is, maar na het bekijken van het resultatenblad ben ik een beetje in conflict met mijn rit. Bij het verlaten van T1 had ik een paar seconden voorsprong en in T2 was het 2 minuten, dus het werkte. Als ik de tijden echter zou vergelijken met de Elite-golf die een uur eerder begon, zou ik veel tijd hebben verloren. Nu is misschien de wind toegenomen, misschien was er wat roedeldynamiek in het spel (zelfs een legale 12 meter kan een enorm voordeel zijn). Of misschien moet ik gewoon op zoek gaan naar nieuwe winsten en verbeteren. Eén ding is zeker: ik ben van plan de volgende keer aan die race deel te nemen om erachter te komen!"

Wereldkampioenen Duathlon Run 2 - " Nog 4 ronden (10km) van de zware loopparcours tot de tape en de wereldtitel

Eén van mijn doelen tijdens deze race was consistentie tussen runs 1 en 2. Dat lukte me niet helemaal, maar toch zette ik de snelste Run 2 van de race neer. Gezien het zware parcours en de 2 uur durende race, denk ik dat er enige snelheidsdaling te verwachten was. Ik had ook een comfortabel kussen tussen mijzelf en de tweede om mee te werken. Dus niet overdrijven en opblazen kreeg voorrang op het doen van de snelst mogelijke splitsing."

Ben's topkeuzes

"Mijn top 4 producten zijn de PRO MIX Herstelpoeder , Frambozen Energiegel, De Superfoodbar (Ik eet ze altijd als tussendoortje voordat ik ze nodig heb) en de Citrus Cafeïne Gel… "

Hoe voed je je training?

"Mijn meest gebruikte product is zonder twijfel de herstelmix van Chocolate Mint. Ik doe een lepel of twee in mijn pap, die ik na elke ochtendtraining eet, en dan weer halverwege de ochtend rond 10.30 uur.

Het grootste deel van mijn doordeweekse training duurt 90 minuten of minder, dus ik gebruik een groot deel van de natuurlijke glycogeenvoorraden van mijn lichaam uit maaltijden om sommige trainingen van brandstof te voorzien.

Tijdens de langere weekendactiviteiten, die zich richten op het racetempo, beoefen ik echt racevoeding, zoals gels En drankmixen . Ik streef naar 60-90 gram koolhydraten per uur. Dat komt dus neer op ongeveer 3 stuks (van ~30 gram) per uur.

Bijvoorbeeld 1 ISO MIX en 2 Energy Gels . "

Terug naar blog

Een wereldkampioen duatlon van brandstof voorzien met Ben Goodfellow

FAQ's